Konepajan Voimalasta Heino Groupille uudet toimitilat

Pasilan konepajalla sijaitsevasta Heino Groupin omistukseen siirtyneestä entisestä voimalarakennuksesta, Konepajan Voimalasta, saneerataan yritykselle uudet toimitilat.

Konepajan Voimala. Havainnekuva: Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy

Rakennus peruskorjataan kokonaisuudessaan. Kaksikerroksisen pannuhuoneen puolelle rakentuu toimisto ja korkeaan kattilahalliin baarilla ja keittiöllä varustettu tapahtumatila Heino Groupin, sen tytäryritysten Kalavapriikin, Brukettin ja Anton & Antonin sekä yhteistyökumppaneiden käyttöön. Monimuotoinen ja inspiroiva tila antaa mahdollisuuden erilaisille työskentelytavoille. Työympäristön suunnittelun pohjana on henkilöstöltä saadut toiveet ja tarpeet.

Heino Group, Brukett ja Anton & Anton siirtyvät nykyisestä Aleksis Kiven kadun toimistostaan Konepajan Voimalaan niin pian kuin mahdollista, arviolta kevään 2025 aikana.

Saneerauksessa rakennuksen alkuperäiseen toimintaan liittyneet teolliset rakenteet säilytetään ja ennallistetaan. Konepajan Voimala on suojeltu SR-1 nimikkeellä, ja sen suojeltuja osia ovat mm. julkisivut alkuperäisine ikkunoineen ja ovineen, savupiippu ja rakennuksessa säilyneet sisä- ja ulkopuoliset teolliset osat.

Käyttötarkoituksen muutos ja hankkeen erityispiirteet tuovat omat haasteensa voimalarakennuksen kunnostukseen ja muun muassa sen tulevaan energiatehokkuuteen. Haitta-aineet poistetaan, vaurioituneet rakenteet korvataan uusilla ja lämmitys ja jäähdytys tullaan hoitamaan jatkossa suurelta osin maalämmöllä.

Hankkeen arkkitehti- ja pääsuunnittelusta sekä sisustussuunnittelusta vastaa Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy ja rakennuttajakonsulttina toimii Lecco Oy.